Balakhilya

Yogamester & internasjonal foreleser
i Trondheim desember 2019


Til alle dere der ute som har funnet meg og denne nettsiden; velkommen.
Jeg er veldig glad for at du er her. Det er mitt håp at du vil kunne ta noe med deg herfra
som vil fungere som et ledende lys i livet ditt.

Balakhilya

Eventer med Balakhilya

Desember 2019

Lost In The World

Lost In The World

Føler du noen ganger at du ikke passer inn, eller at du ikke riktig finner din plass i denne verden? Det å forstå den sanne meningen med livet er nøkkelen til å finne ekte og varig lykke.

Hva: Gratis foredag
Når: Onsdag 4. desember kl. 18:00
Hvor: NTNU Gløshaugen, Realfagbygget R1

Let Love In

Let Love Into Your Life

Kjærlighet er vår største kilde til lykke, men også en stor årsak til å bli såret. Vi søker perfekt kjærlighet men opplever ofte frustrasjon og bitterhet. Hvor kan jeg finne kjærlighet som virkelig vil tilfredsstille meg?

Hva: Gratis foredrag & middag
Når: Fredag 6. desember kl. 17:00
Hvor: Erling Skakkes gate 3 (vårt senter)

Yoga Day Retreat

Day Retreat: Yoga Lifestyle

Få inspirasjon og energi til å møte hverdagen. Velkommen til en dag med fysisk yoga, dyp avspenning, meditasjon, foredrag, veggismat og foredrag med vår gjestforeleser Balakhilya.

Hva: Heldag med yoga, meditasjon, etc.
Når: Søndag 8. desember kl. 12:00-19:00
Hvor: Sommerveita 4, Trondheim

Lost In The World

Lost In The World

Gratis foredrag
Onsdag 4. desember på NTNU Gløshaugen

Føler du noen ganger at du ikke passer inn, eller at du ikke riktig finner din plass i denne verden? Studier viser at 4/10 nordmenn har følelser av ensomhet eller tomhet. Det å forstå den sanne meningen med livet er nøkkelen til å finne ekte og varig lykke. Hvem er jeg, hvorfor er jeg her?

Hør den verdenskjente foreleseren og yogamesteren Balakhilya snakke om temaet å finne seg selv og det å leve et liv med formål og indre tilfredshet. Inviter gjerne med dem du bryr deg om.

En tidløs visdom

Hva er yoga?

Yoga er det eldste systemet for fysisk, mental og åndelig velvære. De forskjellige yogasystemene har teknikker og praksis som spenner fra fysiske stillinger (asanas) til de dypeste stadier av meditasjon. Den tidløse yogavisdommen har blitt studert og verdsatt i tusenvis av år for sin klarhet, innsikt og velstand av åndelig kunnskap. Den inneholder ikke bare grunnlaget for systemet med fysisk yoga, det er den universelle guiden for alle som ønsker å leve et fryktløst, mer meningsfylt og gledelig liv. Når vi står overfor våre egne utfordringer og problemer, store og små, er de evige sannhetene fra yoga-visdommen like relevante i dag som for 5000 år siden - og leder oss fra forvirring til klarhet.

Let Love Into Your Life

Let Love
Into Your Life

Gratis foredrag & middag
Fredag 6. desember, Sommerveita 4

Kjærlighet er essensen i så mange filmer filmer, dikt, bøker og sanger. Det er vår største kilde til lykke, men også en stor årsak til å bli såret. I dagens samfunn finner man sjelden ekte kjærlighet - ofte er relasjoner basert på byttehandel og transaksjoner; 'Jeg gir deg dette, hvis du gir meg det'. Vi leter etter perfekt kjærlighet, men vi opplever ofte isteden frustrasjon og bitterhet.

Hvorfor er ekte kjærlighet så sjeldent, og hvor kan jeg finne kjærlighet som virkelig vil tilfredsstille meg? Hør vedisk lærer, yogamester Balakhilya, snakke om temaet 'Let Love Into Your Life'.

Møt Balakhilya

Jeg kom til denne helhetlige yogafilosofien på en indirekte måte. Jeg begynte å bli interessert i hatha yoga (fysisk yoga) som en måte å forbedre surfingen min, som på den tiden (1969) var hele mitt liv. Fordelene var umiddelbart åpenbare, og jeg begynte å se nærmere på emnet. Ved å lese begynte jeg å trene enkel meditasjon, spiste vegetarisk mat, og brukte mer og mer tid i dypere kontemplasjon på meningen av mitt liv. Jeg hadde alltid vært en reisende, men nå begynte jeg på en indre reise. Underveis ble min verden, - både den ytre og den indre, stadig mer fredelig og rolig.

I 1971 var jeg så utrolig heldig (uten tilfeldighet er jeg sikker på) å få komme i kontakt med mine åndelige lærere. Under deres ekspertise og veiledning mottok jeg og begynte å følge den gamle vitenskapen kalt Bhakti Yoga som jeg har fortsatt å gjøre til den dag i dag.

Og hvilken vakker og tilfredsstillende reise det har vært! 
Så jeg ønsker på det sterkeste at du kan få den samme sjansen og velsignelsen som jeg har hatt, ufortjent som jeg er.

Beste ønsker,

Balakhilya das

Yoga Day Retreat

Day Retreat:
Yoga Lifestyle

Yoga, meditasjon, foredrag, middag & musikk
Søndag 8. desember på Sommerveita 4

Vi starter dagen med en beroligende økt med hatha yoga og dyp avspenning. Etter en kort pause med vegetarisk snacks og te, vil verdensberømte vediske lærer Balakhilya presentere 'Life Lessons From The Bhagavad-gita: Ancient Wisdom For Modern Times'. Han vil gi lys på noen av de mest dype og verdifulle erfaringene i vårt personlige liv. Han vil også lære enkle og effektive meditasjonsteknikker som du kan legge til i din daglige rutine.

Vi byder deretter på en velsmakende vegetarisk middag etterfulgt av live musikkmeditasjon, eller kirtan. Kirtan hjelper med å trekke tankene vekk fra stress og angst og lar oss oppleve en dyp følelse av indre ro.

Den universelle guiden til lykke

Om Bhagavad-gita

Bhagavad-gita (Song of the Supreme Soul) er en av de mest autoritative yogaskriftene. Det inneholder ikke bare grunnlaget for hele yogasystemet, men de mest essensielle og verdifulle leksjonene når vi går gjennom dette livet. Den perfekte instruksjonen fra Bhagavad-gita har blitt gitts for å veilede alle på veien mot selvrealisering, ekte lykke og dyp forståelse av den absolutte sannheten. Bhagavad-gita har inspirert noen av verdens største tenkere, inkludert for eksempel Mahatma Gandhi, Albert Einstein, Dr. Albert Schweizer, Henry David Thoreau og Herman Hesse.

“When doubts haunt me, when disappointments stare me in the face, and I see not one ray of hope on the horizon, I turn to Bhagavad-gita and find a verse to comfort me; and I immediately begin to smile in the midst of overwhelming sorrow. My life has been full of external tragedies and if they have not left any visible or invisible effect on me, I owe it to the teaching of the Bhagavad-gita.”
~ Mahatma Gandhi

“In the morning I bathe my intellect in the stupendous and cosmogonal philosophy of the Bhagavad-gita, in comparison with which our modern world and its literature seems puny and trivial.”
~ Henry David Thoreau

Dager igjen

Julebord

Og du: ikke gå glipp av Vegansk Julebord i november!

Hjertelig velkommen til et plantebasert og alkoholfritt julebord! Her får du nyte alle de kjente julesmakene, møte hyggelige mennesker, lytte til beroligende, live musikk - rett og slett oppleve en varm og genuin julestemning.

Tid: Søndag 24.11 og lørdag 30.11 kl. 16:00-20:00
Sted: Sommerveita 4
Kostnad: 280,- (overskudd går til våre gratis meditasjonskurs)

Spørsmål?

Ikke nøl med å skrive oss!